Hoe krijg je een glad resultaat

Hoe krijg je een glad resultaat

Zo krijg je een glad scheerresultaat

Wist je dat?

Wanneer je overschakelt van een scheerapparaat met ronddraaiende messen of een manueel scheermesje, kan het tot een maand duren eer je huid zich heeft aangepast aan de nieuwe scheermethode. Het is zoals je haarscheiding: het duurt eventjes alvorens je bent overgeschakeld van een zijscheiding naar een middenscheiding. Geef het dus tijd.

Stap 1

Zorg ervoor dat je scheerapparaat opgeladen is en klaar voor gebruik.

Stap 2

Probeer te scheren voordat je je gezicht wast, omdat de huid lichtjes gezwollen is na het wassen.

Stap 3

Als je je een aantal dagen niet hebt geschoren, bijvoorbeeld na het weekend, moet je je stoppels eerst trimmen alvorens ze te scheren.

Stap 4

Zet nu je Braun scheerapparaat aan. Trek de huid strak met je vrije hand voordat je extra gevoelige zones scheert, of die zones waar meer huidcontact nodig is. Zo glijdt het scheerapparaat beter over je huid.

Stap 5

Hou het scheerapparaat in een rechte hoek (90°) ten opzichte van je huid en scheer tegen de haargroeirichting in. Denk er ook aan dat je, door niet telkens weer over dezelfde zones te scheren, je de kans op huidirritatie vermindert.

Stap 6

Bewaar een gelijkmatige druk voor de best mogelijke scheerbeurt. Je hoeft niet zo veel druk te zetten als met een manueel mesje.

Stap 7

Maak je scheerapparaat regelmatig schoon. Afhankelijk van het model kan je het Braun reinigingsstation gebruiken dat het scheerapparaat automatisch reinigt en smeert met één druk op een knop.

Als laatste

raden we je aan om de snijelementen elke 18 maanden te vervangen omdat het slijtonderdelen zijn. Druk niet te hard en hou de druk gelijkmatig!