Hoe voorkom je huidirritaties en scheeruitslag

Hoe voorkom je huidirritaties en scheeruitslag

Zo voorkom je huidirritatie en scheeruitslag

Eén van de dingen waar je je op een bepaald punt misschien zorgen over maakt, is huidirritatie.

Raak niet in paniek! Door een aantal eenvoudige tips toe te passen in je dagelijkse routine, kan je het risico beperken op een branderig gevoel door het scheren.

Tip 1: Investeer in het juiste scheerapparaat en pas de juiste techniek toe

Het juiste scheerapparaat kiezen en de juiste technieken toepassen, spelen een grote rol bij het voorkomen van ingegroeide haartjes, scheeruitslag en irritatie. Bij een aantal elektrische scheerapparaten warmt het scheerhoofd op, wat zorgt voor ontstekingsreacties en irritatie van je huid.

Waar je ook naar op zoek bent, met Braun vind je de ultieme scheersensatie, het scheerapparaat dat het beste aansluit bij jouw behoeften met prestaties waar je van op aan kunt. Kies de Braun Series 9 voor vernieuwende technologie en unieke prestaties - een scheerapparaat dat de haartjes zo efficiënt verwijdert, dat je huid bijna niet geïrriteerd wordt. Of probeer de enige Actieve koeltechnologie ter wereld om huidirritatie te verzachten en kalmeren, met Braun °CoolTec. Of waarom kies je niet voor een totaal andere scheersensatie met de Braun WaterFlex, die gebruikt kan worden met scheerschuim of -gel?

Actieve koeltechnologie met het Braun °CoolTec scheerapparaat.

Bereid je gezicht voor op het scheren met Braun scheerapparaten.

Tip 2: Hoe bereid je je huid voor op een scheerbeurt

Het is bewezen dat het gebruik van scheerschuim of -gel de huid aanzienlijk verzacht waardoor deze minder gevoelig is voor irritaties tijdens het scheren. Als je echter liever droog scheert, zonder scheerschuim, raden we je aan om je gezicht niet te wassen voordat je je scheert, omdat de huid lichtjes gezwollen is na het wassen. In beide gevallen moet je een beetje druk geven, maar mag je niet te hard drukken omdat dat de kans op scheeruitslag groter maakt.

Tip 3: Het ergste wat je kunt doen, is je huid negeren direct na het scheren

Wat je doet na het scheren, is even belangrijk, zo niet belangrijker, dan wat je doet voor en tijdens het scheren. Als je denkt dat je nog wat ingegroeide haartjes hebt, kan je ze fysiek optillen met een pincet, maar probeer ze niet uit te trekken. Hierdoor zal het haar dieper teruggroeien. Dep je gezicht met koud water of een koude handdoek om je huid af te koelen en de poriën te sluiten. Je kunt ook wat lotion over je gezicht verstuiven om de pH-graad van je huid te normaliseren, want sommige soorten kraanwater kunnen je pH-graad om zeep helpen. Een goede aftershave is uiteraard de beste manier om het scheren af te ronden.