How to IPL - The Braun Silk-expert starter kit

Hoe gebruik je IPL - De Braun Silk-expert starterskit

Hoe gebruik je IPL - De Braun Silk-expert starterskit

Leest voortdurend je huidteint en past de lichtintensiteit aan voor de meest doeltreffende, veilige behandeling.

Hoe gebruik je de Braun Silk-expert in eenvoudige stappen.

Stap 1

Verwijder al het zichtbare haar op de plek die je wilt behandelen op de manier die jouw voorkeur heeft. Zorg ervoor dat er geen haar meer boven het huidoppervlak te zien is. Dep dan je huid droog. Stop de Braun Silk-expert IPL in het stopcontact.

Stap 2

Laat het mondstuk volledig contact maken met de huid om te zorgen dat het product correct werkt. Als het apparaat niet goed contact maakt met de huid, zal het niet werken.

Stap 3

Voor grotere lichaamsdelen gebruik je de glijmodus: houd de knop ingedrukt en behandel je huid. Voor kleinere gebieden druk je de behandelingsknop in en laat je hem weer los. Voor gevoelige plekken, of als het je eerste keer is, kan je de instelling “mild” of “extra mild” selecteren.

Stap 4

Voor een gezichtsbehandeling moet je je huid reinigen en dan eerst je gezichtshaar verwijderen.

Stap 5

Het is belangrijk om het product na gebruik schoon te maken..

Stap 6

Doe de behandeling in de eerste fase vier tot twaalf weken lang één keer per week. Pas het schema vervolgens aan je behoeften aan. Het resultaat is blijvende, zichtbare haarverwijdering.

Hoe gebruik je Braun Silk-expert IPL

Hoe gebruik je de Braun Silk-expert, stap voor stap

Braun Silk-expert IPL in hand

1. Voorbereiding

Alles wat je moet weten voordat je met de behandeling begint

 Huidtinten en haarkleuren.

 • Ik heb rood haar, kan ik een IPL-apparaat gebruiken?

  IPL is niet geschikt voor iedereen. Deze techniek werkt het beste op een lichte tot gemiddelde huidteint met natuurlijk blond tot donkerbruin of zwart haar. Het apparaat werkt het minst goed op heel blond, rood, grijs of wit haar waarbij de kleinere hoeveelheid melanine het licht niet absorbeert.

Overzicht types huidtinten en lichaamshaar

Overzicht types huidtinten en lichaamshaar:

 • Waarom is IPL niet geschikt voor donkere huidskleuren?

  Aangezien een donkere huid meer melanine bevat, kan het meer licht absorberen dan de veilige, aanbevolen hoeveelheid lichtenergie, waardoor onbehaaglijkheid kan ontstaan.

 • Moet ik uit de zon blijven voor ik IPL gebruik?

  Als je huidskleur donkerder geworden is door kunstmatige of natuurlijke zonnebrand en je huid raakt niet geïrriteerd, kan het Braun Silk-expert IPL-apparaat worden gebruikt omdat het automatisch het energieniveau aanpast aan de veiligste en meest nuttige niveau en het geeft het ook aan of je huid te donker geworden is voor de behandeling.

 • Is het geschikt voor mannen?

  Mannen kunnen IPL-apparaten op het boven- en onderlijf gebruiken (borst, rug, armen, buik, benen). Het dient niet in het gezicht, de nek of het genitale gebied gebruikt te worden. Als een man het gebruikt voor zijn baard of gezichtshaar kunnen de resultaten ongelijk zijn.

Vrouw gebruikt het Braun Silk-expert IPL op arm

2. Begin de behandeling

Hoe je het beste gebruikmaakt van de Silk-expert.

 • Is IPL geschikt voor intieme gedeeltes?

  IPL is geschikt om te gebruiken voor de bikinilijn, maar het is niet geschikt voor de schaamstreek waar de huid donkerder kan zijn en waar de haardichtheid groter is. Dit zou meer lichtenergie absorberen en kan ongemak veroorzaken.

 • Kan ik IPL op mijn gezicht gebruiken?

  Braun Silk-expert is veilig te gebruiken op het gezicht, onder de jukbeenderen. Gebruik het apparaat niet vlakbij de ogen en op het voorhoofd. Het werkt effectief op de bovenlip, kin en kaaklijn. We raden u aan eerst een klein stukje te testen.

Vrouw zit op de bank na behandeling met de Braun Silk-expert IPL

3. Na behandeling

 • Hoe lang duurt het voordat de resultaten zichtbaar zijn?

  De standaardhaargroeicyclus varieert per persoon en kan 18-24 maanden duren, afhankelijk van de plek op het lichaam (onderarm, onderbeen en bikinilijn kunnen de meeste tijd in beslag nemen). Aangezien alleen haren in hun groeiende fase ontvankelijk zijn voor behandeling met licht, is het belangrijk om verschillende behandelingen te doen om een constant gladde huid te krijgen. Daarom adviseren we een opstartfase van 4-12 wekelijkse behandelingen om een optimaal resultaat te bereiken. Wanneer u geen haar meer ziet groeien, hoeft u niet de volledige behandeling van 12 weken af te maken. U kunt dan overschakelen op de onderhoudsbehandelingen.

 • Hoe vaak moet ik behandelen om de ontharingsresultaten te behouden?

  Na het afronden van je opstartfase, kun je naar eigen behoefte doorgaan met behandelen. Behandelen wanneer nodig.

 • Hoe moet ik mijn huid verzorgen na IPL?

  We raden aan om blootstelling aan kunstmatige lichtbronnen te vermijden zoals zonnebanken of solariums. Vermijd activiteiten of huidproducten die je huid gedurende 24 uur na de behandeling zouden kunnen irriteren. Dit zijn bijvoorbeeld het gebruik maken van bubbelbaden of sauna's, het dragen van nauwsluitende kleding, het gebruik van bleekmakende crèmes, geparfumeerde of peelingproducten. Bovenstaande kan irritatie veroorzaken, zoals jeuk en roodheid, in de behandelde gebieden.

 • Moet ik uit de zon blijven na gebruik van de IPL?

  Na de behandeling raden wij aan om zonnebrand te gebruiken van SPF 15, wanneer behandelde lichaamsdelen aan de zon blootgesteld worden.

 • Kan Silk-expert IPL worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of door tieners?

  Aangezien het product niet getest is onder deze groepen moet het niet worden gebruikt.

 • Moet ik gels gebruiken of lampen vervangen?

  Braun Silk-expert IPL werkt zonder gels of lotions en in tegenstelling tot andere apparaten hoef je geen vervangende lampen te kopen.

 • Moet is een beschermende bril dragen?

  Je hoeft geen beschermende bril te dragen bij het gebruiken van Silk-expert. De huidcontactsensoren zorgen ervoor dat het apparaat alleen aangaat als het in contact komt met de huid en het licht dat zichtbaar is tijdens de behandeling is veilig.