Weet hoe het moet: bakkebaarden

Weet hoe het moet: Bakkebaarden

Weet hoe het moet: Bakkebaarden

Deskundig advies over het laten groeien, trimmen en in model brengen van je bakkebaarden - hoe je gezichtsbeharing ook is.

Bakkebaarden vestigen de aandacht op je gelaatstrekken en verdienen evenveel aandacht als de rest van je snit. Zo zijn er mannen die geen volle baard kunnen laten groeien en mannen die hetzelfde probleem hebben met hun bakkebaarden. Maar voor elk probleem bestaat er een oplossing.

Kegelvormig

Voor vele korte tot halflange kapsels is de beste manier om het gebrek aan echte bakkebaarden te compenseren door de bakkebaarden te laten overgaan of "in een puntje te laten komen". Dat puntje kan variëren van subtiel tot heel strak, afhankelijk van de stijl die je verkiest. Wat je ook verkiest, het roept een zeker individualisme op bij een gewoon kapsel en camoufleert het gebrek aan bakkebaarden.s.

Laten groeien

Een andere optie is om bakkebaarden te "laten groeien". Dit werkt het best voor mannen die houden van halflange tot lange kapsels. Zo doe je het: Verdeel een klein beetje haar dat net voor je oren groeit en trim het tot de gewenste bakkebaardlengte.n length.

Lengte

De lengte van je bakkebaarden bepalen, doe je op basis van twee dingen: je gezichtsvorm en je persoonlijkheid. De lengte kan variëren van kort (bovenkant van het oor), extra lang (onderkant van het oor) tot 'mutton chops' en alles daar tussenin. Als je kiest voor een eerder conservatieve look, mogen de bakkebaarden niet breder zijn dan 3,5 cm, met bredere bakkebaarden (meer dan 3,5 cm breed) krijg je een creatievere look - en allicht - een loopbaanmogelijkheid.
Ook met de gezichtsvorm moet rekening worden gehouden. Hoe langer het gezicht, hoe korter de bakkebaarden moeten zijn. Bijgevolg geldt ook: hoe korter het gezicht, hoe langer de bakkebaarden (binnen een redelijke lengte). Middellange bakkebaarden (net boven het midden van het oor) en fijne (of puntige) looks komen het vaakst voor en zijn populair. 'Mutton chops' vind je vooral in beperktere, creatievere kringen. Maar de persoonlijkheid is altijd de factor die bepaalt welke look het best werkt.

Onderhoud

Last but not least komt nog het onderhoud. Laten we beginnen met hoe je de bakkebaarden gelijk houdt. Mijn beroemde "wijsvinger"test werkt altijd! Neem beide wijsvingers en leg ze tegen de onderkant van je linker- en rechterbakkebaard. Kijk in de spiegel welke vinger hoger tegen de zijkant van je gezicht komt dan de andere. Als je kiest voor de lengte van de hoogste vinger, dan moet je de langere bakkebaard beetje bij beetje trimmen (terwijl je de "wijsvinger"test blijft gebruiken) tot je op gelijke hoogte bent met de andere.

De gemakkelijkste manier om ze onder controle te houden (wat hun vorm of afmeting ook is), is met een trimmer. Zo zal je niet alleen de gewenste lengte kunnen trimmen, maar ook bijhouden. Bakkebaarden kunnen een combinatie zijn van baardhaar en hoofdhaar, dus moeten ze om de 2-3 dagen worden getrimd.

Om ze kort te houden, begin je met de beschermer met het hoogste cijfer en ga je telkens korter om de gewenste lengte te bereiken, waarbij je opwaarts trimt (van de kaak naar de slaap) om het meeste haar te verwijderen. Als je het meeste haar wilt behouden en enkel de losse haren wilt verwijderen, trim je neerwaarts (van de slaap naar de kaaklijn) voor een gladdere look.

Jouw perfecte snortrimmer voor precieze randen en contouren