Hoe je moet epileren: Het is uiterst eenvoudig.
Hoe je moet epileren: Het is uiterst eenvoudig.

Hoe je moet epileren: Het is uiterst eenvoudig.

Drie stappen voor een adembenemend gladde huid

Met een druk op een knop kan je zelf wekenlang genieten van een gladde modellenhuid, met Braun. De kunst van het epileren is geëvolueerd; dus of je het nu al jaren doet en wilt bijleren over de laatste professionele technieken of of je een groentje bent op het vlak van epileren op zoek naar een aantal supereenvoudige trucs waardoor je in een handomdraai kunt epileren als een professional. Bereid je voor op een voelbaar zachtere, sexyer huid vanuit het comfort en gemak van je eigen badkamer. Dit zijn de drie stappen van professioneel epileren... een mooie huid is in.

1. Voordat je epileert

De voorbereiding bepaalt alles. Zoals iedere schoonheidsgoeroe weet, vergt het wat planning om er ongedwongen knap uit te zien. Zo doe je het:

Timing is alles

Epileer de avond voor je op stap gaat met je heb-je-mijn-zijdezachte-benen-gezien LBD of uitgaansoutfit. Zo krijgt mogelijke irritatie 24 uur de kans om af te nemen.

's Avonds is het beste moment voor een epileerafspraak. Je bent meer ontspannen en mogelijke kleine bultjes zullen tegen de ochtend weg zijn. Zo word je wakker met de meest sexy en gladde huid ooit!

Scrubben is het gouden woord

Neem een warme douche, ontspan en scrub je huid om die vreselijke ingegroeide haartjes te voorkomen. Gebruik een lichaamsscrub of scrubhandschoen of wrijf met een droge handdoek over je huid. Je kunt ook de Braun Silk-épil SkinSpa gebruiken met zijn innovatieve scrubborstel die tot 4 maal beter scrubt dan een handmatige scrubbeurt.

2. Terwijl je epileert

Blijf cool en kalm

We doen een aantal zaken die niet zo aangenaam zijn om mooi te zijn: epileren met een pincet, scrubben... maar als het op epileren aankomt helpt Silk-épil om de pijn te beperken met een aantal functies zoals de verkoelende handschoen en de massagerollers om je een extra zachte ontharingssensatie te bezorgen.

Heb je het al ooit onder water gedaan?

Nu kan het! Met de Braun Silk-épil Wet&Dry epilatoren kan je epileren onder de douche of in het bad. Water beperkt de pijn door de natuurlijke pijnstillers van het lichaam - endorfines - vrij te laten komen

Hou stevig vast

Denk niet te veel na over hoe je het epilator moet vasthouden, het moet natuurlijk aanvoelen. Hou het in een hoek van 90 graden met je benen. Je kunt de huid ook opspannen met je andere hand, zodat het apparaat gemakkelijk over de huid glijdt. Druk niet te hard, de epilator moet gewoon zachtjes je huid aanraken.

Slow staat voor sexy

Houd rekening met ongeveer 15 seconden van de enkel tot aan de knie. Te snel gaan verhoogt het risico op afbrekende haartjes waardoor er ingegroeide haartjes kunnen ontstaan.

Kies een richting

Gebruik de epilator in een opwaartse beweging tegen de richting van de haargroei in. Hierdoor worden de kortere haartjes gelift voor een gladder resultaat.

Nat of droog?

Aan jou de keuze, maar als je kiest voor droog, zorg er dan voor dat de huid volledig droog is. Als je voor nat kiest, breng dan wat douchegel aan..

3. Na het epileren

Perfecte verwennerij

De gouden regel is om te hydrateren NA het epileren en nooit ervoor. Breng een voedende bodylotion aan voor het beste gladde resultaat en 's anderendaags wacht je een superzachte huid.

Herhaal de behandeling

Als je een beginneling bent, epileer dan eenmaal per week en je zult merken dat het telkens minder oncomfortabel wordt en dat het resultaat beter wordt. Als je een professional bent, kan je wat gas terugnemen en slechts eens om de drie weken epileren.

Laat je mooi voelen met een onweerstaanbaar zachte huid, tot wel 4 weken lang!