IPL-ontharing versus laserontharing

Braun IPL- of laserontharing

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan apparaten en salonbehandelingen voor ontharing met licht. Alle methodes bezorgen je een gladde en haarvrije huid, maar hoe kies je tussen laser- en IPL (Intensief Pulserend Licht)-ontharingsmethodes? Is het nodig om voor een behandeling altijd naar een salon te gaan of kan een behandeling thuis even effectief zijn?

Het verschil tussen laser- en IPL-ontharing

Het belangrijkste verschil tussen laser en IPL is het soort licht. IPL (Intensief Pulserend Licht) is een breedband, pulserende lichtbron, terwijl laser een monochrome, coherente lichtbron is. Beide methodes richten zich op de melanine in het haarzakje en van beide kunnen permanente resultaten worden verwacht. Professionele laserbehandeling werkt selectiever en daardoor richt de zeer hoge energie zich op het haarzakje in plaats van op de omringende huid. Een professionele laserbehandeling zal daarom tot snellere resultaten leiden en is ook geschikt voor donkere huidtinten. Energie, frequentie en haarkleur zijn allemaal bepalende factoren in de effectiviteit van de behandeling, terwijl de lichtbron een minder belangrijke rol heeft, of het nu een laser of intensief pulserend licht is.

Braun IPL vs laserontharing

Laser

Monochrome, coherente lichtbron

Braun IPL vs laserontharing

IPL

Breedband, pulserende lichtbron

De methodes

Zowel IPL als laserimpulsen bereiken de wortel van het haar via de melanine. Deze stimulatie heeft een ‘beschadigend’ effect op de wortel en na een paar behandelingssessies zal dit de wortel verhinderen om nieuw haar aan te maken. Donker haar en een lichte huid zijn de perfecte combinatie om de meest effectieve resultaten te behalen.

De methodes van Braun IPL-laserontharing

Zijn ontharingssalons de moeite waard?

Wat heb je liever, ontharing thuis of in de salon? Door dit thuis zelf te doen bespaar je tijd, maar je moet het om te beginnen vaker doen. Een ontharingsbehandeling in een salon wordt door een deskundige gedaan, wat tot snellere resultaten kan leiden. In beide gevallen zal het resultaat vergelijkbaar zijn – een aanzienlijke vermindering van lichaamshaar.

Salons zijn het waard Braun IPL-laserontharing

Braun Silk-expert Pro IPL

Blijvende zichtbare ontharing. Past zich voortdurend en automatisch aan je huid en haar aan.

Braun Silk-expert Pro IPL
Beheer cookies