Series 9 – Onderzoeksresultaten

Series 9 – Onderzoeksresultaten

Onderzoeksresultaten ondersteunen de reclameboodschappen: “De/het meest efficiënte scheerbeurt/scheerapparaat ter wereld, zeer comfortabel, getest op 3-dagenbaarden.”

Ter ondersteuning van de reclameboodschappen: “Het meest efficiënte scheerapparaat ter wereld” of “De meest efficiënte scheerbeurt ter wereld, zeer zacht, getest op 3-dagenbaarden.” vier onderzoeken (hierna: onderzoeken 1-4) zijn uitgevoerd bij het ipi ‘Institute für Produkt-Markt-Forschung’ in Stuttgart, Duitsland, waar de Braun Series 9 subjectief werd getest door consumenten in vergelijking met vier andere concurrerende scheerapparaten.
De term ‘scheerefficiëntie’ verwijst naar de hoeveelheid haarlengte die het scheerapparaat per beweging/tijdseenheid verwijdert; ‘zachtheid voor de huid’ verwijst naar de hoeveelheid huidirritatie die er optreedt tijdens en na het scheren, m.a.w. hoe comfortabel de scheerbeurt is.

De concurrerende apparaten die werden getest zijn hoogwaardige scheerapparaten van de volgende concurrenten: Philips, Panasonic en Remington – waaronder twee roterende scheersystemen (Philips Series 9000 upgrade (9711) en Remington HyperFlex) en twee lineair oscillerende scheersystemen (Panasonic Lamdash 5 upgrade (ES-CLV9A) en Remington Smart Edge Pro).

Onderzoek 1

Vergelijking van de Braun Series 9 (9090cc) met de Philips Series 9000 upgrade (9711) in een gebruikerstest door consumenten (testnummer:M165023)

Testdoel:

Vergelijking van de scheerprestatie en zachtheid voor de huid tussen Braun Series 9 en Philips Series 9000 upgrade in een gebruikerstest door consumenten. De test was gericht op het meten van de scheertijd en de persoonlijke ervaring van de proefpersonen over de scheerprestatie en de zachtheid voor de huid.

Testomschrijving:

Locatie: ipi Institute für Produkt-Markt-Forschung in Stuttgart
Tijdsperiode: 4 mei 2016 tot 30 juni 2016
Proefpersonen: 107 gladgeschoren mannen tussen de 18 en 65 jaar, die zich ten minste drie tot vier keer per week scheren en bereid zijn om € 150 te betalen voor een scheerapparaat.
Het testpanel is samengesteld uit 51% mannen die thuis een roterend scheersysteem gebruiken en 49% die een lineair oscillerend scheersysteem gebruiken. De test werd uitgevoerd bij een 3-dagenbaard en een 24-urenbaard .
Testontwerp: De scheertest werd uitgevoerd in het testinstituut, onder leiding van een testmanager. Het scheren gebeurde volgens een split-facemethode: de ene helft van het gezicht werd met de Braun Series 9 geschoren en de andere helft met de Philips Series 9000 upgrade. De volgende dag werden de scheerapparaten omgewisseld en op de andere helft van het gezicht gebruikt. De scheertijd per gezichtshelft werd gemeten door de testmanager. Na het scheren beoordeelden de proefpersonen de volgende scheereigenschappen voor beide gezichtshelften met behulp van een elektronische vragenlijst: nauwkeurigheid, snelheid (efficiëntie), verwijdering van overgebleven haartjes en zachtheid voor de huid voor en na het scheren.
Resultaten: Braun Series 9 scoorde beduidend beter dan de Philips Series 9000 upgrade bij een 24-urenbaard en bij een 3-dagenbaard in de volgende scheereigenschappen (onder andere) nauwkeurigheid (95% vertrouwensniveau bij een 24-urenbaard/99% vertrouwensniveau bij een 3-dagenbaard), snelheid (99% vertrouwensniveau bij beide baardlengtes), en de gemeten scheertijd (99% vertrouwensniveau bij beide baardlengtes) — De verwijdering van overgebleven haartjes (95% vertrouwensniveau) en de tevredenheid met de scheerbeurt (99% vertrouwensniveau) scoorden beduidend beter bij een 3-dagenbaard. Beide scheerapparaten scoorden gelijk voor zachtheid voor de huid.

Onderzoek 2

Vergelijking van de Braun Series 9 en de Panasonic Lamdash 5 upgrade (ES-CLV9A) in een gebruikerstest door consumenten (testnummer: M165004)

Testdoel:

Vergelijking van de scheerprestatie en zachtheid voor de huid tussen Braun Series 9 en de Panasonic Lamdash 5 upgrade in een gebruikerstest door consumenten. De test was gericht op het meten van de scheertijd en de persoonlijke ervaring van de proefpersonen over de scheerprestatie en de zachtheid voor de huid.

Testomschrijving:

Locatie: ipi Institute für Produkt-Markt-Forschung in Stuttgart
Tijdsperiode: 2 maart 2016 tot 8 april 2016
Proefpersonen: 100 gladgeschoren mannen tussen de 18 en 65 jaar, die zich ten minste drie tot vier keer per week scheren en bereid zijn om € 150 te betalen voor een scheerapparaat.
Alle deelnemers gebruiken thuis een scheerapparaat met een lineair oscillerend scheersysteem. De test werd uitgevoerd bij een 3-dagenbaard en een 24-urenbaard.
Testontwerp: De scheertest werd uitgevoerd in het testinstituut, onder leiding van een testmanager. Het scheren gebeurde volgens een split-facemethode: de ene helft van het gezicht werd met de Braun Series 9 geschoren en de andere helft met de Panasonic Lamdash 5 upgrade (ES-CLV9A). De volgende dag werden de scheerapparaten omgewisseld en op de andere helft van het gezicht gebruikt. De scheertijd per gezichtshelft werd gemeten door de testmanager. Na het scheren beoordeelden de proefpersonen de volgende scheereigenschappen voor beide gezichtshelften met behulp van een elektronische vragenlijst: nauwkeurigheid, snelheid (efficiëntie), verwijdering van overgebleven haartjes en zachtheid voor de huid voor en na het scheren.
Resultaten: In scheereigenschappen zoals snelheid (efficiëntie), nauwkeurigheid en aanpassing op moeilijk bereikbare plekken, en de gemeten scheertijd scoorde Braun Series 9 beduidend (95% vertrouwensniveau) beter bij 3-dagenbaarden dan de Panasonic Lamdash 5 upgrade.
Beide scheerapparaten scoorden gelijk voor eigenschappen als nauwkeurigheid en snelheid (efficiëntie) bij een 24-urenbaard. Zachtheid voor de huid en verwijdering van overgebleven haartjes op moeilijk bereikbare plekken scoorden voor beide baardlengtes gelijk bij beide scheerapparaten.

Onderzoek 3

Vergelijking van de Braun Series 9 met de Remington HyperFlex Pro XR1370 in een gebruikerstest door consumenten (testnummer: M 135113)

Testdoel:

Vergelijking van de scheerprestatie en zachtheid voor de huid tussen de Braun Series 9 en de Remington HyperFlex Pro XR1370 in een gebruikerstest door consumenten. De test was gericht op het meten van de scheertijd en de persoonlijke ervaring van de proefpersonen over de scheerprestatie en de zachtheid voor de huid.

Testomschrijving:

Locatie: ipi Institute für Produkt-Markt-Forschung in Stuttgart
Tijdsperiode: 11 november tot 15 november 2013
Proefpersonen: 103 gladgeschoren mannen tussen de 25 en 60 jaar, die zich ten minste drie keer per week scheren en bereid zijn om € 130 te betalen voor een scheerapparaat.
Het testpanel is samengesteld uit 50% mannen die een roterend scheersysteem gebruiken en 50% die een lineair oscillerend scheersysteem gebruiken. De test werd uitgevoerd bij een 3-dagenbaard.
Testontwerp : De scheertest werd uitgevoerd in het testinstituut, onder leiding van een testmanager. Het scheren gebeurde volgens een split-facemethode: de ene helft van het gezicht werd met de Braun Series 9 geschoren en de andere helft met de Remington HyperFlex. De volgende dag werden de scheerapparaten omgewisseld en op de andere helft van het gezicht gebruikt. De scheertijd per gezichtshelft werd gemeten door de testmanager. Na het scheren beoordeelden de proefpersonen de volgende scheereigenschappen voor beide gezichtshelften met behulp van een elektronische vragenlijst: nauwkeurigheid, snelheid (efficiëntie), verwijdering van overgebleven haartjes en zachtheid voor de huid voor en na het scheren.
Resultaten: In scheereigenschappen zoals nauwkeurigheid, snelheid (efficiëntie), verwijdering van overgebleven haartjes en zachtheid voor de huid tijdens en na het scheren scoorde de Braun Series 9 beduidend (95% vertrouwensniveau) beter voor 3-dagenbaarden dan de Remington HyperFlex. Dit geldt ook voor de beoordeling van deze eigenschappen op moeilijk bereikbare plekken. De gemeten scheertijd voor elke gezichtshelft is beduidend korter bij scheren met de Braun Series 9 dan bij scheren met de Remington HyperFlex.

Onderzoek 4

Vergelijking van de Braun Series 9 en de Remington Smart Edge Pro XF8700 in een gebruikerstest door consumenten (testnummer: 155015)

Testdoel:

Vergelijking van de scheerprestatie en zachtheid voor de huid van de Braun Series 9 en de Remington Smart Edge Pro in een gebruikerstest door consumenten. De test was gericht op het meten van de scheertijd en de persoonlijke ervaring van de proefpersonen over de scheerprestatie en de zachtheid voor de huid.

Testomschrijving:

Locatie: ipi Institute für Produkt-Markt-Forschung in Stuttgart
Tijdsperiode: 9 maart tot 2 april 2015
Proefpersonen: 52 gladgeschoren mannen tussen de 18 en 65 jaar, die zich ten minste drie keer per week scheren en bereid zijn om € 130 te betalen voor een scheerapparaat. Alle deelnemers gebruiken thuis al een scheerapparaat met een lineair oscillerend scheersysteem.
De test werd uitgevoerd bij een 3-dagenbaard en een 24-urenbaard.
Testontwerp: De scheertest werd uitgevoerd in het testinstituut, onder leiding van een testmanager. Het scheren gebeurde volgens een split-facemethode: de ene helft van het gezicht werd met de Braun Series 9 geschoren en de andere helft met de Remington Smart Edge Pro. De volgende dag werden de scheerapparaten omgewisseld en op de andere helft van het gezicht gebruikt. De scheertijd per gezichtshelft werd gemeten door de testmanager. Na het scheren beoordeelden de proefpersonen de volgende scheereigenschappen voor beide gezichtshelften met behulp van een elektronische vragenlijst: nauwkeurigheid, snelheid (efficiëntie), verwijdering van overgebleven haartjes en zachtheid voor de huid voor en na het scheren.
Resultaten: In de scheereigenschappen zoals nauwkeurigheid, snelheid (efficiëntie), verwijdering van overgebleven haartjes en zachtheid voor de huid tijdens en na het scheren scoorde de Braun Series 9 beduidend ( 95% vertrouwensniveau) beter bij 3-dagenbaarden en 24-urenbaarden dan de Remington Smart Edge Pro. Dit geldt ook voor de beoordeling van deze eigenschappen op moeilijk bereikbare plekken. De gemeten scheertijd voor elke gezichtshelft is beduidend korter bij scheren met de Braun Series 9 dan bij scheren met de Remington Smart Edge Pro.

Onderzoek 5

Objectieve meting van de scheerefficiëntie van de ‘Braun Series 9’ en de ‘Philips Series 9000’ (testnummer: 235_CD_314E)

Doel van de test:

Objectieve vergelijking hoe efficiënt de testapparaten een 3-dagenbaard verwijderen.

Testomschrijving:

Plaats: CPRC (Consumer & Product Research Center) in Kronberg
Test uitgevoerd door: Marktforschungsagentur SEICKEL [marktonderzoeksbureau SEICKEL], Frankfurt
Tijdsperiode: 15-09-2014 tot 02-10-2014
Proefpersonen: 22 mannen die zijn gekozen op basis van de volgende criteria:
Mannen met een leeftijd tussen de 23 en 49 jaar, zonder baard, die zich ten minste vijf keer per week droog scheren en thuis een scheerapparaat gebruiken dat niet ouder is dan vier jaar en een nieuwprijs heeft van ten minste 150 euro. De proefpersonen werden zo verdeeld dat 50% een gebruiker was van een roterend scheersysteem en 50% van een oscillerend scheersysteem, aangezien één van de te vergelijken scheerapparaten gebruikmaakt van een roterend scheersysteem (‘Philips Series 9000’) en één van een oscillerend scheersysteem (‘Braun Series 9’). De test werd uitgevoerd op een 3-dagenbaard.
Meetmethode: Er werden foto's genomen van de gezichtshuid met behulp van een vergrootglas vóór het scheren en na een voorafbepaalde scheertijd. Het aantal haartjes en de zichtbare lengte van de haartjes, van bovenaf bekeken, werden automatisch vastgesteld door het meetsysteem.
Meetparameters: De verwijdering van een 3-dagenbaard werd gemeten tijdens het scheren. De meetwaarde is de som van alle gemeten haarlengten. Wanneer een scheerbeurt efficiënter is, blijven er kortere en minder haartjes achter na een gelijke scheertijd; de meetwaarde neemt met grotere mate af. Dit is gelijk aan de visuele waarneming van de gebruiker. De resultaten voor beide testapparaten worden statistisch vergeleken met de testgroep.
Testontwerp: De scheertesten werden uitgevoerd onder toezicht van een testmanager van het bedrijf Seickel en de testmanager voerde de metingen uit in het testcentrum. Het scheren gebeurde volgens een split-facemethode. Dit houdt in dat de ene helft van het gezicht met de ‘Braun Series 9’ werd geschoren en de andere helft met de ‘Philips Series 9000’. De volgende testdag werden de scheerapparaten omgewisseld en werden ze beide op de andere helft van het gezicht gebruikt. De scheerbeurten werden na 15 seconden en na 30 seconden onderbroken om de haarverwijdering te meten.
Resultaten: ‘Braun Series 9’ verwijdert het haar van een 3-dagenbaard aanzienlijk efficiënter (vertrouwensniveau 95%) dan ‘Philips Series 9000’.

Onderzoek 6

Objectieve meting van de scheerefficiëntie van ‘Braun Series 9’ en ‘Panasonic Lamdash 5 blade ES-LV 65’ (testnummer: 237_CS_314E)

Doel van de test:

Objectieve vergelijking hoe efficiënt de testapparaten een 3-dagenbaard verwijderen.

Testomschrijving:

Plaats: CPRC (Consumer & Product Research Center) in Kronberg
Test uitgevoerd door: Marktforschungsagentur SEICKEL, Frankfurt
Tijdsperiode: 19-10-2014 tot 29-10-2014
Proefpersonen: 28 mannen die zijn gekozen op basis van de volgende criteria:
Mannen met een leeftijd tussen de 22 en 47 jaar, zonder baard, die zich ten minste vijf keer per week droog scheren en thuis een scheerapparaat gebruiken dat niet ouder is dan vier jaar en een nieuwprijs heeft van ten minste 150 euro. De proefpersonen zijn allemaal gebruikers van een scheerapparaat met een oscillerend scheersysteem, aangezien beide testapparaten een oscillerend scheersysteem hebben. De test werd uitgevoerd op een 3-dagenbaard.
Meetmethode: Er werden foto's genomen van de gezichtshuid met behulp van een vergrootglas vóór het scheren en na een voorafbepaalde scheertijd. Het aantal haartjes en de zichtbare lengte van de haartjes, van bovenaf bekeken, werden automatisch vastgesteld door het meetsysteem.
Meetparameters: De verwijdering van een 3-dagenbaard werd gemeten tijdens het scheren. De meetwaarde is de som van alle gemeten haarlengten. Wanneer een scheerbeurt efficiënter is, blijven er kortere en minder haartjes achter na een gelijke scheertijd; de meetwaarde neemt met grotere mate af. Dit is gelijk aan de visuele waarneming van de gebruiker. De resultaten voor beide testapparaten worden statistisch vergeleken met de testgroep.
Testontwerp: De scheertesten werden uitgevoerd onder toezicht van een testmanager van het bedrijf Seickel en de testmanager voerde de metingen uit in het testcentrum. Het scheren gebeurde met een split-facemethode. Dit houdt in dat de ene helft van het gezicht met de ‘Braun Series 9’ werd geschoren en de andere helft met de ‘Panasonic Lamdash 5’. De volgende testdag werden de scheerapparaten omgewisseld en werden ze beide op de andere helft van het gezicht gebruikt. De scheerbeurten werden na 15 seconden en na 30 seconden onderbroken om de haarverwijdering te meten.
Resultaten: ‘Braun Series 9’ verwijdert het haar van een 3 dagenbaard aanzienlijk efficiënter (vertrouwensniveau 95%) dan ‘Panasonic Lamdash 5 blade ES-LV 65’.

Onderzoek 7

Objectieve meting van de scheerefficiëntie van ‘Braun Series 9’ en ‘Remington HyperFlex Pro XR1370’ (testnummer: 217_CS_413S)

Doel van de test:

Objectieve vergelijking hoe efficiënt de testapparaten een 3-dagenbaard verwijderen.

Testomschrijving:

Plaats: CPRC (Consumer & Product Research Center) in Kronberg
Test uitgevoerd door: Marktforschungsagentur SEICKEL, Frankfurt
Tijdsperiode: 14-11-2013 to 26-11-2013
Proefpersonen: 24 mannen die zijn gekozen op basis van de volgende criteria:
Mannen met een leeftijd tussen de 22 en 49 jaar, zonder baard, die zich ten minste vijf keer per week droog scheren en thuis een scheerapparaat gebruiken dat niet ouder is dan vier jaar en een nieuwprijs heeft van ten minste 150 euro. De proefpersonen werden zo verdeeld dat 50% een gebruiker was van een roterend scheersysteem en 50% van een oscillerend scheersysteem, aangezien één van de te vergelijken scheerapparaten gebruikmaakt van een roterend scheersysteem (‘Remington HyperFlex Pro’) en één van een oscillerend scheersysteem (‘Braun Series 9’). De test werd uitgevoerd op een 3-dagenbaard.
Meetmethode: Er werden foto's genomen van de gezichtshuid met behulp van een vergrootglas vóór het scheren en na een voorafbepaalde scheertijd. Het aantal haartjes en de zichtbare lengte van de haartjes, van bovenaf bekeken, werden automatisch vastgesteld door het meetsysteem.
Meetparameters: De verwijdering van een 3-dagenbaard werd gemeten tijdens het scheren. De meetwaarde is de som van alle gemeten haarlengten. Wanneer een scheerbeurt efficiënter is, blijven er kortere en minder haartjes achter na een gelijke scheertijd; de meetwaarde neemt met grotere mate af. Dit is gelijk aan de visuele waarneming van de gebruiker. De resultaten voor beide testapparaten worden statistisch vergeleken met de testgroep.
Testontwerp: De scheertesten werden uitgevoerd onder toezicht van een testmanager van het bedrijf Seickel en de testmanager voerde de metingen uit in het testcentrum. Het scheren gebeurde met een split-facemethode. Dit houdt in dat de ene helft van het gezicht met de ‘Braun Series 9’ werd geschoren en de andere helft met de ‘Remington HyperFlex Pro’. De volgende testdag werden de scheerapparaten omgewisseld en werden ze beide op de andere helft van het gezicht gebruikt. De scheerbeurten werden na 15 seconden en na 45 seconden onderbroken voor een meting.
Resultaten: ‘Braun Series 9’ verwijdert het haar van een 3-dagenbaard aanzienlijk efficiënter (vertrouwensniveau 95%) dan ‘Remington HyperFlex Pro’.