Baardstyling
voor de moderne man

Baardstyling voor de moderne man

De perfecte baard voor de vorm van jouw gezicht zoeken

Er is niets beter dan een goed verzorgde baard die bijdraagt aan je look. Maar er zijn zo veel baardstijlen, hoe weet je welke het best bij jou passen? Als je op zoek bent naar de beste vorm van gezichtsbeharing, kun je het best beginnen bij de vorm van jouw gezicht. Het aanpassen van je baard aan de vorm van jouw gezicht is belangrijk bij het bepalen welke look het best bij jou past en je natuurlijke kenmerken benadrukt. Er zijn 4 fundamentele gezichtsvormen, elk geschikt voor een bepaalde baard. Hieronder vind je inspiratie voor de populairste baardstijlen en de gezichtsvormen waar ze het best bij passen, zodat jij die van jou kunt vinden en aan de slag kunt.

Beste baardstijlen

Ringbaard

De ringbaard is een sterke, mannelijke look die, als hij goed wordt uitgevoerd, een bepaalde sterk gedefinieerde eigenschap geeft aan gezichten, die breder lijken in plaats van smal, zoals een rond of vierkant gezicht. De ringbaard vestigt aandacht op de kin en kaak waardoor de illusie van een evenwichtiger gezicht ontstaat.

Past bij deze gezichtsvormen

Braun

Stoppels

Het stoppelbaardje past echt bij iedereen. Het is een snelle, gemakkelijke en risicoloze manier om jouw look sterk te definiëren zonder dat je het te veel hoeft te veranderen. Het is ook een baardstijl die past bij elke gezichtsvorm. Van een diamantvormig en langwerpig gezicht tot ovaalvormig. Een goedverzorgde stoppelbaard past letterlijk bij alle gezichtsvormen. Hij past goed bij deze soort ronde gezichtsvormen, zoals het langwerpige gezicht, aangezien een stoppelbaard je gezicht niet extra breed maakt.

Past bij deze gezichtsvormen

Braun

Chin strap

Net als alle goede klassiekers, is de Chin strap een van die oude gezichtsbeharingsstijlen die steeds weer terugkomt. En nu is deze weer terug op een moderne, slimme manier. Aangezien het de hoeken van je gezicht verzacht, past het van nature goed bij een rechthoekig, ovaal en rond gezicht.

Past bij deze gezichtsvormen

Braun

Nu je veel inspiratie

hebt voor fantastische baardstijlen en ook weet of die look ook wat voor jou is, ben je er klaar voor je nieuwe look te gaan stylen. Of bekijk onze apparaten voor alles wat je nodig hebt voor jouw baardstijl.

Zo trim je je baard

Je baard trimmen is een cruciale stap voor alle baardstijlen. Als je nog niet precies weet welke stijl je wilt, vind je hier een paar algemene tips en instructies die je kunt bekijken.

Hoe te stylen

Ontdek het assortiment
trimmers van Braun voor je
perfecte look

Beheer cookies