Zo werkt het: Snor

Zo werkt het volgens Braun: Snor

Zo geef je je snor vorm

Als je een baardstijl wilt die gewaagd, sterk en onderscheidend is, kan de look met snor iets voor jou zijn. Een opvallende schat onder de baardstijlen en een grootse uitstraling voor zo’n kleine baard. Deze baardstijl heeft regelmatige verzorging, een oog voor detail en smaak nodig, maar ziet er fantastisch uit als hij goed wordt uitgevoerd. Dit is alles wat je daarvoor nodig hebt, in 5 eenvoudige stappen.

Stap 1. Laat je baard tot 2 cm groeien

Net zoals bij de meeste baarden moet je eerst je baard laten staan zodat je de lengte en dikte hebt die nodig is om zonder enige beperking vorm aan te brengen. 2 cm is meestal een goede lengte voor een snor aangezien dit in de zone ‘niet te kort, niet te dik’ zit. Maar als je een snor met krul wilt, moet je het langer later groeien. Als je baard eenmaal is gegroeid en je hebt een goede basis om mee te werken, ben je er klaar voor om het beest te temmen tot een gentleman.

Stap 2. Trim je baard tot 10 mm

Tip: Gebruik de 1-10 mm baardenkam op de instelling 10 mm voor een gelijkmatige basis

Alvorens je op de bovenlip te concentreren, is het eerst tijd om de baard te verwijderen. Zet de baardkam op je Braun baardtrimmer en kies de gewenste lengte van je snor met het precisiewieltje. Tussen 1-2 cm is meestal het beste, maar kijk wat voor jou het best werkt. Gebruik dan de trimmer op deze instellingen om je gehele baard bij te werken. Zorg ervoor dat er geen verborgen of verdwaalde haren onder je kin of op een ander deel van je gezicht zitten. Nu je de juiste lengte hebt, ben je klaar om er vorm in aan te brengen.

Stap 3. Je snor vormen met de baardtrimmer

Tip: Begin bij het gedeelte rond de snor en begin bij je hals, wangen en kin

Verwijder de baardkam en gebruik de kop van je baardtrimmer om de vorm van je snor te bepalen. De beste manier om dit te doen, is door rond de snor te trimmen op de hals, wangen en kin. Vergeet niet om uit de buurt van de bovenlip te blijven. Als alleen je snor over is, kun je beginnen met de precieze vorm. Begin aan de zijkanten van de ‘vleugels’ van je snor. Begin eerst breed en verwijder haar tot het een mooie vorm heeft. Gebruik hier langzame, voorzichtige bewegingen voor, de snor verdient het om er onberispelijk uit te zien. Zorg dat het symmetrisch is door met elke beweging van kant te wisselen. Niemand verdient een scheve snor.

Stap 4. Scheer glad om de snor mooi tot zijn recht te brengen

Tip: Gebruik voor een extra goede scheerbeurt het bijgevoegde Gillette-scheermesje

Dan is het moment aangebroken om je hals, wangen, kin en kaaklijn te scheren. Gebruik voor een glad resultaat het Gillette-scheermesje dat bijgevoegd is bij de Braun Baardtrimmer-set. Bereid je huid voor door er warm water op te doen en dan scheerzeep op aan te brengen. Scheer tegen de groeirichting van het haar in met enkele, constante bewegingen tot de huid naast je snor glad en volledig haarloos is.

Controleer of de moeilijk bereikbare plekken onder je kin, waar je kaak overgaat in de hals, en onder je onderlip volledig haarloos zijn, behalve voor het gebied waar het om draait: je prachtig vormgegeven snor.

Stap 5. Steeds blijven hydrateren, verbeteren en stylen

Ziet het er goed uit? Was nu je gezicht en hydrateer met een vochtinbrengende crème zonder alcohol om droogheid na het scheren te voorkomen.

De rest is aan jou terwijl je blijft hydrateren, verbeteren en stylen. Het is tijd om op de lange termijn je snor in stand te houden, dus zorg ervoor dat je hem elke paar dagen bijwerkt door de verdwaalde haren weg te halen, beide kanten van de snor gelijk te houden, de rest van je gezicht zorgvuldig te scheren en natuurlijk verschillende manieren te vinden om de snor te dragen. Er valt te kiezen als het gaat om verzorging van je snor: wax en balsems voor de verschillende vormen en variaties. Als je je snor nog verder wilt ‘uitbreiden’, waarom laat je hem dan niet groeien en krul je hem om met baardwax?

Hoe dan ook, je hebt nu een iconische snor.

Andere baardstijlen

Bekijk hoe je deze andere klassieke baarden moet stylen

Chin strap

Een unieke stijl die je gelaatstrekken benadrukt en veel karakter toevoegt aan het gezicht.

Braun Chin Strap

Ringbaard

De perfecte, gemakkelijke compromis tussen een volle baard en een snor.

Braun ringbaard

Stoppels

Deze baardstijl is snel, stijlvol, vereist weinig onderhoud en past bij elke gezichtsvorm.

Braun stoppelbaardje

Ontdek het assortiment
trimmers van Braun voor je
perfecte look

Beheer cookies