Tondeuses, hoe gebruik je ze best?

Tondeuses, hoe gebruik je ze best?

De perfecte tondeuse kiezen en gebruiken voor jouw look

Om een taak tot een goed einde te brengen, heb je het juiste materiaal nodig - en dit geldt ook als je thuis je haar in model brengt. Als je de perfecte tondeuse kunt vinden en weet hoe je hem moet gebruiken, ben je er zeker van dat je de snit kunt trimmen die jij wilt met een minimum aan gedoe en een maximum aan plezier.

Stap 1: Kies de juiste maat tondeuse en beschermer

Om de perfecte tondeuse te kiezen, moet je goed nadenken welke stijlen je nu en later wilt creëren. Om verschillende haarlengtes te knippen en stylen, krijg je bij de meeste producten een aantal verschillende kammen, beschermers en andere opzetstukken, en sommige laten je zelfs toe om de hoek van het mes aan te passen. Dat is nuttig als je over je hele hoofd een gelijke lengte wilt behouden. Een snelle richtlijn voor tondeusebeschermers: met een 7 of 8 hou je tot 25 mm haargroei over; onder 4 beland je in de militaire zone; zorg er dus voor dat je de juiste beschermer vastklikt op de tondeuse voor jouw kapsel. Bekijk de Braun tondeuses, een specifiek gamma, zodat jij het apparaat kunt kiezen dat je nodig hebt om de klus te klaren.

Braun haartrimmers

Stap 2: Droog alvorens je probeert

Het is bijna onmogelijk om drijfnat haar goed te trimmen met een tondeuse, dus probeer het maar niet. Het haar goed afdrogen helpt om te voorkomen dat de messen van de tondeuse roesten en zorgt ervoor dat jij gemakkelijker de stijl kunt creëren die je wenst.

Stap 3: De eerste snijbeurt

Alvorens je begint te trimmen, moet je de juiste beschermer opklikken voor de gewenste lengte. Om vervelende uitschuivers te voorkomen, is het verstandig om eerst de langste beschermer te gebruiken voor je hele hoofd en daarna beetje bij beetje kortere lengtes in te stellen voor de kortere stukken van je kapsel. Hou je tondeuse met de messen naar beneden gericht en de kop van de beschermer lichtjes tegen je hoofdhuid gedrukt. Gebruik voor het strakste kapsel de tondeuse tegen de haargroeirichting in, waarbij de beschermer telkens zoveel mogelijk haar naar de messen van de tondeuse leidt.

Braun haartrimmer

Stap 4: Hou het stabiel

Zelfs al doe je het traag, het haar knippen duurt slechts enkele minuten. Probeer je niet te haasten, want dan moet je maandenlang met de fouten leven. Een constant tempo helpt je om je haar niet uit te trekken of je hoofdhuid te raken voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Als je je hele hoofd afwerkt in kleine secties, scheer je alle haren af die je wilt zonder je hoofdhuid te irriteren.

Stap 5: Breng die nek in model

Voor een nette streep in je nek, verwijder je de beschermer en draai je de tondeuse om in je hand. Je trimt voorzichtig een lijn in je nek en rond je oren, waarbij je de tondeuse vanaf de haarlijn naar beneden gebruikt. Je zou het gras toch ook nooit afmaaien als het pikdonker is; wel, het is precies hetzelfde met trimmen: als je het haar dat je wilt trimmen niet kunt zien, moet je hulp vragen.

Braun haartrimmer kop

Stap 6: Maak je bakkebaarden scherper

Voor messcherpe bakkebaarden, scheer je eerst een lijn onderaan elke bakkebaard, waarbij je in de spiegel kijkt of ze even lang zijn. Als er nog gezichtsbeharing groeit onder je bakkebaarden, gebruik dan een beschermer om te zorgen voor een vlotte overgang van je bakkebaarden naar je baard.

Stap 7: Verzorg je tondeuse met liefde

Voor messcherpe bakkebaarden, scheer je eerst een lijn onderaan elke bakkebaard, waarbij je in de spiegel kijkt of ze even lang zijn. Als er nog gezichtsbeharing groeit onder je bakkebaarden, gebruik dan een beschermer om te zorgen voor een vlotte overgang van je bakkebaarden naar je baard.

Braun haartrimmer onder de kraan

Dit zou u ook kunnen interesseren:

Tondeuses

Tondeuses

Moeiteloos thuis je haar stylen.

Alles-in-één stylingset

Alles-in-één stylingset

Complete stijl van top tot teen. 100% moeiteloos.

Beheer cookies